honden kalmeren

boeken tip
 
 
1.) Negeer het gedrag. 
Honden zoeken de aandacht van je. Door hen te belonen met aandacht tijdens hyperactieve uitbarstingen versterk je juist het gedrag dat je wilt stoppen. De volgende keer dat je hond opgewonden naar jou springt of hapt moet het eens proberen: Niet aanraken. Niet tegen je hond praten. Geen oogcontact. Je zal verbaasd zijn hoe snel je hond tot rust komt. 

2.) Geef je hond een taak. 
Het hebben van een taak kan enorm helpen voor drukke honden. Hyperactiviteit kan afkomstig zijn van psychologische behoeften van je hond. Door je hond een taak te geven kan je de hyperactiviteit ombuigen zodat de energie van je hond naar iets positiefs gaat. De taak moet een duidelijk begin en einde hebben en mag nooit een vervanging voor gewone lichaamsbeweging. Leer je hond bijvoorbeeld kleine trucjes zoals deze: https://youtu.be/cWutm-WL1oA 

3.) Ga wandelen.
Als jouw hond veel energie opbouwt kan een stevige wandeling een uitstekende manier zijn om je hond te kalmeren. Zodra je hond al zijn energie heeft verbrandt zal hij thuis te moe zijn om te springen en bijten. Zonder de frustratie dat hij binnen zit, vind hij het veel makkelijker om te ontspannen. 

4.) Controleer je eigen energie. 
Jouw hond is net een spiegel. Alle energie die jij uitstraalt, zal hij terugkaatsen. Ben je kalm? Ben je zelfverzekerd? Of heb je zorgen van de drukke schoolweek? Honden zijn erg gevoelig voor de stemming van hun baas. Jouw gedrag kan het gedrag van je hond beïnvloeden. Zorg er dus voor dat je zelf het goede voorbeeld geeft! 

5.) Probeer aromatherapie! 
Honden ervaren de wereld in de eerste plaats door geur! De geur van lavendel zorgt er voor dat mensen ontspannen, een rustgevende geur kan ook een kalmerend effect op je hond hebben. In de dierenwinkelkunnen ze je hier meer over vertellen.