drying food for rewards

make your own rewards for your dog
 
advantages
 
* cheaper
 
* there are no preservatives, flavorings and other undesirable substances
 
 
 
we ourselves have a bomann food dryer

 


examples self-dried rewards (click on the photo to enlarge)

/album/voorbeelden-zelf-gedroogde-beloningen/a11-jpg/

—————

/album/voorbeelden-zelf-gedroogde-beloningen/a22-jpg/

—————

/album/voorbeelden-zelf-gedroogde-beloningen/cimg23041-jpg/

—————

/album/voorbeelden-zelf-gedroogde-beloningen/cimg23052-jpg/

—————

/album/voorbeelden-zelf-gedroogde-beloningen/kip1-jpg/

—————

/album/voorbeelden-zelf-gedroogde-beloningen/kipballetjes1-jpg/

—————

/album/voorbeelden-zelf-gedroogde-beloningen/pens1-jpg/

—————

/album/voorbeelden-zelf-gedroogde-beloningen/pensreepjes-jpg/

—————

/album/voorbeelden-zelf-gedroogde-beloningen/cimg36381-jpg/

—————

/album/voorbeelden-zelf-gedroogde-beloningen/cimg36391-jpg/

—————

—————


indicatie droogtijden

Soort

Water % verse toestand

Voorbereiding

droogtijd (uur)

fruit

     

appel

84

klokhuis verwijderen, in schijven of ringen snijden 8-10 mm dik
citroenwater/vitamine C

8-12

abrikoos

85

ontpitten, in halveren of in vieren snijden
citroenwater/vitamine C

8-12

ananas

86

schillen, in schijven snijden

8-12

banaan

65

goed rijp, in strepen of schijven snijden

5-8

bessen

88

enkel gebruiken in combinatie met ander fruit vanwege pitten

4-6

aardbeien

90

halveren, kleine geheel drogen
citroenwater/vitamine C

6-12

bosbessen

83

heel drogen

4-6

kersen

82

zonder pit heel drogen

8-12

meloenen

81

schillen, pitten verwijderen, schijven snijden

8-12

perzik

89

goed rijp in schijven snijden
citroenwater/vitamine C

8-12

pruimen

81

halveren zonder pit of heel met pit

8-14

citrusfruit

divers

Schijven. Schillen voor aroma

8-10

groente

     

artisjok

87

Schoonmaken en in halve harten snijden
2-4 blancheren

4-5

groene Bonen

90

Einde en draad verwijderen, schuin insnijden
3-4 minuten blanceheren

5-6

broccoli

89

Als bloemkool

4-6

komkommer

95

10 mm dikke schijven snijden

6-8

wortel en pastinaak

88

schijven of strepen snijden
2-3 minuten blancheren

4-5

asperge

92

Schillen ongedeeld of 20 mm lange stukken
2-3 blancheren

4-8

vlees, vis

Divers

Strepen snijden, eventueel  droogdeppen, op hoge temperatuur drogen

8-14