helemaal lezen klik hier

20-09-2012 23:54

Hond loopt 800 kilometer en vindt baasje terug

 

 

  •  

Door: redactie
6-9-12 - 19:00

Buck, een driejarige zwarte Labrador, liep meer dan 800 kilometer terug naar zijn voormalig huis om zijn baasje terug te vinden. Mark Wessells, Bucks baasje, mocht zijn hond niet langer houden in de woning in South Carolina en bracht hem daarom naar Winchester, waar zijn vader bereid was voor de labrador te zorgen.

 

In januari ontsnapte Buck en bij het horen van die boodschap dacht Mark dat hij voor altijd verdwenen was. Niets was echter minder waar, want enkele maanden later en 800 kilometer verder dook Buck op in Myrtle Beach, South Carolina, waar hij gevonden werd door Brett Gallagher.

De man nam hem in huis en had al plannen gemaakt om de hond te houden. Toen hij echter naar de dierenarts ging voor intentingen, werd een microchip ontdekt. Met één simpele klik ontdekte dokter Amanda Thomas dat Bucks baasje slechts op enkele kilometers van de kliniek woonde.

Mark, die uiteraard zijn oren niet kon geloven toen de dierenarts hem opbelde, kon niet snel genoeg zijn geliefde hond ophalen. 'Ik moest onbedaarlijk huilen. Buck herkende mij onmiddellijk, het is waanzinnig hoe hij hier in zijn eentje terecht is gekomen', getuigt Wessells.

De dierenarts schrijft het toe aan Bucks fantastische neus. 'De reukzin van honden is ongelooflijk. Zoals we weten uit onderzoek bij speur- en reddingshonden kunnen ze zelfs mensen opsporen in gesloten voertuigen', klinkt het.

 

—————

Terug