verwaarloosde honden in gilze

27-03-2012 16:40

GILZE - De politie heeft zondagavond in een woning aan de Lochtstraat in Gilze vier zwaar verwaarloosde honden aangetroffen.

Ook werd in het pand een hennepkwekerij met 133 vrijwel volgroeide planten gevonden. De vermoedelijke bewoner van het huis, een 36-jarige man, is gearresteerd.

De dierenpolitie viel samen met de Noodhulp het pand aan de Lochtstraat binnen. Dat gebeurde na een melding aan 144, het meldnummer voor verwaarlozing of mishandeling van dieren. Van buitenaf zagen de agenten al dat de pitbullachtige honden erg verwaarloosd waren. De dieren hadden zo'n dorst dat zij de condens van de ramen likten.

Toen de politie de woning binnendrong, reageerden de honden waaks. In de woonkamer en keuken lagen ontlasting en urine. Met de gezondheid van de dieren was het erg slecht gesteld: de honden konden hun poten niet rechtzetten vanwege de vergroeide nagels. Bovenden waren de beesten ondervoed en hadden ze uitwendige wonden. De honden zijn in beslag genomen en naar een opvangadres gebracht.

Tijdens de inval werd n een van de kamers op de eerste etage ook een hennepkwekerij ontdekt. Een 36-jarige man meldde zich zondag rond 22.00 uur op het politiebureau in Tilburg. Hij is aangehouden en wordt verdacht van mishandeling en verwaarlozing van dieren en het verhandelen van drugs

—————

Terug