—————
indicatie droogtijden
Soort
Water % verse toestand
Voorbereiding
droogtijd (uur)
fruit
appel
84
klokhuis verwijderen, in schijven of ringen snijden 8-10 mm dik citroenwater/vitamine C
8-12
abrikoos
85
ontpitten, in halveren of in vieren snijden citroenwater/vitamine C
ananas
86
schillen, in schijven snijden
banaan
65
goed rijp, in strepen of schijven snijden
5-8
bessen
88
enkel gebruiken in combinatie met ander fruit vanwege pitten
4-6
aardbeien
90
halveren, kleine geheel drogen citroenwater/vitamine C
6-12
bosbessen
83
heel drogen
kersen
82
zonder pit heel drogen
meloenen
81
schillen, pitten verwijderen, schijven snijden
perzik
89
goed rijp in schijven snijden citroenwater/vitamine C
pruimen
halveren zonder pit of heel met pit
8-14
citrusfruit
divers
Schijven. Schillen voor aroma
8-10
groente
artisjok
87
Schoonmaken en in halve harten snijden 2-4 blancheren
4-5
groene Bonen
Einde en draad verwijderen, schuin insnijden 3-4 minuten blanceheren
5-6
broccoli
Als bloemkool
komkommer
95
10 mm dikke schijven snijden
6-8
wortel en pastinaak
schijven of strepen snijden 2-3 minuten blancheren
asperge
92
Schillen ongedeeld of 20 mm lange stukken 2-3 blancheren
4-8
vlees, vis
Divers
Strepen snijden, eventueel droogdeppen, op hoge temperatuur drogen